,
|

En kısa sürede internet üzerinde varlık sağlamanın önemi

Siz site yapmaya karar verdiğinizde siteniz anında internette görünsün istersiniz. Bunda da yerden göğe kadar haklısınız. En başta ziyaretçi veya müşteri kaçırmak istemezsiniz bekleyerek.
Alan adı ve sunucu satın almak zaman alır
Bir site kurmak için öncelikle alan adı, web sunucusu,  ye ihtiyacınız olacaktır. Bunlar ister inanın ister inanmayın günler hatta bazı durumlarda haftalar sürebilir.
Arama motorlarında ilk sıralar eski sitelere ayrılır
Anında internette var olmak sizin arama motorlarında ilk sıralara geçmenizi sağlar bu bir. Çünkü Google gibi arama motorları arama sonuçlarını verirken sitelerin 'yaşına' önem verir. Eski siteler her zaman daha itibarlı sayılır ve herhangi bir sorun yoksa yenilerden daha yukarıda listelenir. 
Arama motorlarına geçmek zaman alır
Bir sitenin içeriğinin arama motorlarına geçmesi günler sürebilir. Örneğin Google'a eklenen bir sitenin arama sonuçlarında görünmesi 3-5 gündür. Yani siz bir an önce bu işlemi başlatarak, diğer 'teknik ıvır zıvır' hallolana kadar sitenizin veya şirketinizin çoktan arama motorlarına geçmesini sağlarsınız. 
Blogdan kendi sitenize geçmeniz teknik olarak oldukça kolaydır. Daha önce bahsettiğimiz BLOGGER gibi siteler de bir ayar değişerek blog'unuzu 3-5 saniye içinde yeni sitenize yönlendirebilirsiniz. Bu müthiş bir şeydir. Blogunuza gelen bütün ziyaretçiler doğrudan yeni sitenizin ziyaretçisi olacaktır böylelikte sıfırdan başlamamış olacaksınız.

0 comments:

Yorum Gönder

Daha iyi sonuc icin yorumunuzu su sekilde yazin:
<a href="http://site_adresinizi_buraya_yazin" >

Site tanitimi bir kac cumle ile...

</a>