,
|

Google Site Ekleme Nasıl Olur?

Google'a site eklemek çok kolay ve ücretsizdir. http://www.google.com/addurl.html adresine bağlanıyorsunuz. URL yazan yere, web sitesinin adresini başına http:// ekleyerek yazıyorsunuz. Yani http://www.benimsitem.com şeklinde

Comments yazan yere de bu web sitesi ile ilgili yorum, tanıtıcı bilgi yazmanız gerekiyor.
En son olarak Add URL butonuna tıklayabilirsiniz.

Siteniz eklendiğinde size herhangi bir mail veya uyarı gelmemekte. Yani bir mail beklemeyin. Formu doldurup gönderdiğinizde siteniz google'ye eklenmiş durumda olacaktır. Birkaç gün sonra sitenizin google'de aramalarda çıkmaı mümkün olacaktır. Arama motorlarında çıkabilmeniz için Google sitenizi önce indekslemesi gerekmekte. Sitenizin Google tarafından indekslenip indekslenmediğini Google'da arama kutucuğuna site:www.benimsitem.com yazın. Bu size Google'nin veritabanına eklediği sayfaları listeler.

Sitenizin hızlı bir şekilde Google tarafından indekslenmesini istiyorsanız, sitenize ait bir bağlantıyı buraya yorum olarak postalayın. Google çok popüler olan sitelere daha çok uğrar ve değişikleri kontrol eder. Sitemiz popüler olduğundan Google tarafından sık sık kontrol edilmekte ve verilen bağlantıları indekslemekte.

Ancak iş Google'ye sitenizi eklemekle bitmiyor. Çünkü Google'da milyonlarca sayfa var. Sitenizi bunların önüne geçirmeniz gerekir. Kullanıcılar çoğu zaman arama yaptıklarında en fazla ilk 50 arama sonucuna bakmaktadır. Sitenize arama yoluyla ulaşılması için ilk 50'ye girmeniz gerekir. Bunun içinde bazı teknikler uygulamanız gerekir. Bu tekniklere arama motoru optimizasyonu adı verilir. Sitenizi arama sonuçlarında üst sıraya çıkarma yöntemlerine ait bilgilere sitemizde genişçe yer verdik. Lütfen sitemizdeki diğer başlıklara bir göz atın.

0 comments:

Yorum Gönder

Daha iyi sonuc icin yorumunuzu su sekilde yazin:
<a href="http://site_adresinizi_buraya_yazin" >

Site tanitimi bir kac cumle ile...

</a>