,
|

Web Admin nedir? Web yönetimi nedir?

Web sayfalarınızı hazırladıktan sonra işin Web Admin'lik denilen sunucu yönetimi kısmını öğrenmeniz gerekebilir. Bir web sunucusu size hazırladığınız web sayfalarını 7 gün 24 saat internet ortamında sunma imkanı sağlar.
Web barındırma hizmeti
Genellikle harici bir web barındırma hizmeti veren bir şirketten bir web sunma hizmeti ve sunucu alanı alınır. Bu size servis sağlayıcı şirketlerin ana bilgisayarlarında bir boş yer (disk alanı) olarak verilecektir. 


Web sayfalarımı nasıl sunucuya yüklerim?
Hazırladığınız web sayfalarını FTP adı verilen programı kullanarak kendi bilgisayarınızdan sunucunun diskine kopyalamanız gerekir. Ancak sunucu aktif hale geçmeden bir takım ayarlar yapılması gerekebilir. Örneğin yüklediğiniz dosyalardan hangilerinin internette sunulacağını hangilerinin sadece sizin veya izin verdiğiniz kullanıcılar tarafından erişeceğinizi belirlemeniz gerekir. Ayrıca hangi sayfanın ana sayfa olacağını belirtmeniz gerekir. 


Ana sayfa
Ana sayfa herhangi biri sizin alan adınızı yazdığında ilk göreceği ve oradan bütün diğer sayfalara yönlendirileceği bir sayfadır. Ana sayfa bir standard olmamakla beraber genelde index.html olarak adlandırılır.

0 comments:

Yorum Gönder

Daha iyi sonuc icin yorumunuzu su sekilde yazin:
<a href="http://site_adresinizi_buraya_yazin" >

Site tanitimi bir kac cumle ile...

</a>