,
|

SEO Arama optimizasyonu nasıl yapılır?

Google, Yahoo, Bing, Altavista gibi her arama motoru sitelerde arama yapmak için kendine has stratejiler uygular. Zaten bu yüzdendir ki Google'da aradığınız bir şey Yahoo'da aradığınızda daha farklı sonuçlar verir.
Arama motoru optimizasyonunun amacı ise bu stratejileri tespit etmek ve sitenizi bu stratejilere en uygun şekilde şekillendirmektir.

Uygun İçerik
Bir sitenin üst sıralarda çıkması için onun öncelikle en uygun içeriğe sahip olması gerekir. Arama motorları sitenin uygun içeriğe sahip olup olmadığını anlamak için istatistiksel yöntemler uygularlar. Örneğin arama yapılan kelimelerin sayfa içinde ne kadar geçtiği sayfada yer alan diğer kelimelere oranı, bu kelimelere kardeş olan kelimelerin sayfadaki oranı gibi.

Bu stratejiyi uygulayan bir arama motoru için optimizasyon, içerikte anahtar kelimeler ve diğer kelimeler daha çok geçirilerek yapılır. Böylece sitenin konu ile alakası artırılmış olur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, sitede çok fazla anahtar kelime geçirirseniz veya oranı bozarsanız sitenizin SPAM sitesi olarak teşhis edilmesi ve arka sıralara atılmasıdır.

Siteye verilen harici bağlantılar
Arama sonuçlarını etkileyen bir diğer unsur da, siteye verilen bağlantılardır. Bir siteye ne kadar çok dış bağlantı var ise o site arama sonucunda o kadar yükseğe çıkar. Burada elbetteki bağlantı veren sitenin içeriği ve itibarı da önemlidir. Bağlantı şayet bir SPAM sitesinden verilmiş ise bunun bir faydası değil zararı olabilir.

Arama sonuçlarını etkileyen başka unsurlar da sitenin adı, tanımı hatta sitenin yaşı ve yenilenme sıklığıdır. Bunlar sitenizi yükseltip alçaltabilir.

SEO bir seferlik değil sürekli bir uğraştır
Arama motoru optimizasyonu bir seferlik değil sürekli bir uğraştır. Bunun iki sebebi vardır:

1. Arama motorları sürekli stratejilerini yenilerler
2. Rakipleriniz boş durmaz

Arama motoru optimizasyonu son yıllarda oldukça önem kazanmıştır. Çünkü insanlar arama motorlarını daha çok kullanmaya başlamışlardır. Doğrudan bildikleri adreslere bile sırf alışkanlık veya kolay olduğu için arama yaparak erişmektedirler. Bunun en ilginç örnekleri Facebook ve YouTube gibi tanınmış sitelerdir. Pekçok kullanıcı bu sitelerin doğru adreslerini bilmelerine karşın yine de ulaşmak için arattırmaktadırlar.  O kadar ki Google arama motorunu dahi arama motoru ile aratan kişilere rastlanmaktadır.

Bu sebepten sırf arama motoru optimizasyonu ile uğraşan şirketler türemiştir. Bunlar belli bir ücret karşılığı size sitenizi üst sıralara çıkarmayı vaad ederler. Böyle bir şirket ile çalışmayı düşünüyorsanız ilk yapacağınız bu şirketin arama sonuçlarında nerede göründüğüne bakın...Çünkü kendi için bunu başaramamış biri sizin için de başaramayacaktır...

7 comments:

  • Unknown   8 Ekim 2009 22:00


    Her cins evcil hayvan bulunur
    ingiliz buldog ,jumbo muhabbet, iran kedisi

  • Adsız   8 Ekim 2009 22:02


    Her cins evcil hayvan bulunur

  • Adsız   26 Ekim 2009 18:16

    http://prdeneme.blogspot.com/
    http://www.prdeneme.blogspot.com/
    www.prdeneme.tr.cx
    http://www.prdeneme.tr.cx

    sojmeran pr deneme

  • Adsız   27 Ekim 2009 12:02

    Erotizm, Geyik, Sohbet ve Eglence Icin Aradiklariniz Icin Lutfen Sitemizi Ziyaret Ediniz

  • organik havuç   6 Kasım 2009 01:56

    dogruaci.blogspot.com
    edebiyat,sinema,eleştiri,güncel konulara farklı yorumlar,azbirazherşey

  • Adsız   13 Kasım 2009 20:35


    atlas haşere kontrol hizmetleri
    atlas ilaçlama
    ilaçlama,böcek ilaçlama,haşere ilaçlama,ilaçlama firmaları,pire ilaçlama,akrep ilaçlama

  • GÜLER GAYRİMENKUL   4 Aralık 2009 16:41

    www.gulergayrimenkul.com

    Global krizle birlikte yaşanan likidite sıkıntısı ve 2006 yılında "dip" yapan konut kredisi faizlerinin yükselmiş olmasıyla, ev sahibi olmak ya da gayrimenkulü bir yatırım aracı olarak değerlendirmek isteyenler bir süredir beklemeye geçti ve gayrimenkul satışları düştü. Bu dönem bütçeye ve beğeniye uygun konut bulunduğunda almalı mı, yoksa konut kredisi faiz oranlarının düşmesini mi beklemeli? "Türk insanı için konut önemli ve değerli bir araç. O nedenle bütün tüketicilere beğendikleri, istedikleri, iyi fiyata buldukları konutu bulduklarında, faizin düşmesini beklememelerini ihtiyaçları olan konutu almalarını öneriyorum. Çünkü faiz düştüğü zaman talep artışıyla o konutu edinme maliyeti daha yükseğe çıkacaktır ve sonuçta karlı değil, zararlı duruma gelebilirler." Konut kredilerinde faiz oranlarının 2006 yılında 1,07 sevilerine kadar düştü. "Aslında şu an bulunduğumuz seviye de o dönemin çok yükseğinde değil. Şu an 0,90-1,25 bandındayız. Konut fiyatının tamamına kredi alınmadığı düşünüldüğünde, kredinin toplam maliyeti size aslında o kadar yüksek değil. 2006 yılına göre şu anda ev fiyatlarında bir düşme olduysa, aynı maliyette evi alabiliyor durumdasınız. Burada asıl belirleyici evin fiyatıdır. Konut kredisi faiz oranı ise olayın ikinci boyutu" 3 yıl öncesiyle bugünü karşılaştırılalım, "0,90 ile 1,25 arasındaki bölümün 5 yıllık vadede değerlendirdiğimizde, eğer evin yüzde 50`sine kredi kullanıyorsanız, ev fiyatındaki yüzde 2,5-5 arası değişim, bu kredinin maliyet farkını kapatacaktır. Bundan daha uygun fiyatlı ev alıyorsanız, o zamanki koşullardan daha uyguna evi alıyorsunuz demektir. Bir de faiz oranlarının düşmesini beklerseniz, konut fiyatındaki küçük bir yükseliş, elde edeceğiniz karı alıp sizi daha maliyetli noktalara götürebilecektir."

Yorum Gönder

Daha iyi sonuc icin yorumunuzu su sekilde yazin:
<a href="http://site_adresinizi_buraya_yazin" >

Site tanitimi bir kac cumle ile...

</a>