,
|

Siteye içerik hazırlamak: Web sitesi nasıl hazırlanır? Web tasarımı nasıl yapılır?

Web teknolojileri konusunda temel bilgileri ögrendikten sonra sonra herhangi bir web tasarım aracını kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu araçlar basitten karmaşığa kadar çeşit çeşittir. Belkide daha önce aşina oluşunuz sebebi ile en basit web tasarım aracı Microsoft Word dür.

İlk sayfa: Microsoft Word ile websitesi yapımı
Microsoft Word'de hazırladığınız herhangi bir dökümanı doğrudan HTML olarak kaydedebilirsiniz. Bir döküman HTML olduktan sonra yapmanız gereken büyük ihtimalle FTP programını kullanarak web sunucunuza bağlanmak ve sayfayı sunucuya kopyalamaktır. Kopyaladığınız sayfa erişim ayarları müsaitse anında internette görüntülenebilecektir.

Microsoft Express Web  veya  Adobe Dreamweaver ile profesyonel web tasarımı
Biraz daha profesyonelce bir tasarım yapmak istiyorsanız Microsoft Express Web (eskiler FrontPage olarak bilirler) veya Adobe Dreamweaver adlı web tasarım araçlarını kullanabilirsiniz. Bu iki yazılım en popüler web tasarım araçlarındandır ve web tasarımını kolaylaştıracağı düşünülen pek çok özellikle donatılmıştır. Dolayısıyla oldukça karmaşık görünürler.

Ama temel mantık hep aynıdır, tıpkı Word kullanarak yaptığınız gibi bir metin girmek ve bunu düzenlemektir. Ancak bu araçlar sizin hazırladığınız sayfayı HTML kaynak kodu olarak veya
ekranda görüneceği şekilde düzenlemenizi sağlar.

Ayrıca programlama yapmanıza imkan tanır. Programlama deyince...
Bütün bunları öğrendikten sonra ihtiyacınız içeriktir.




0 comments:

Yorum Gönder

Daha iyi sonuc icin yorumunuzu su sekilde yazin:
<a href="http://site_adresinizi_buraya_yazin" >

Site tanitimi bir kac cumle ile...

</a>